Kuukausitiedote 10/2017

Automaatio- ja systeemitekniikan alumnien kuukausitiedote 10/2017

02.10.2017

Pirteää lokakuuta kaikille! Tämän kuun tiedotteissa on luvassa runsaasti jo aiemmin ilmoitettuja tapahtumia, mutta tarkennetuilla yksityiskohdilla. Muistakaa siis tulla sankoin joukoin Uraa uurtamAS-seminaariin sekä tietysti Alumni Student Weekendiin!

1. Tiedoksi

1.1. Hallituksen kokouksen tiivistelmä

1.2. AS-alumnien vaalikokous 17.11.

1.3. Alumnien ja Assemblin Dipoliexcursio pidettiin 27.9.

2. Alumnitapahtumat

2.1. Uraa uurtamAS -seminaari keskiviikkona 11.10.

2.2. Alumni Student Weekend 28.10.

2.3. Alumni Student Weekend - JATKOT

3. Muut tapahtumat

3.1. Dipolin itsenäisyyspäivän vastaanotto 6.12.

3.2. Teknologia 17 -messut 10.10. - SAS:n koulutustapahtumat

------

1. Tiedoksi

1.1. Hallituksen kokouksen tiivistelmä

Kokous 10/2017, 28.09.2017

  • Puitiin menneiden tapahtumien antia ja suunniteltiin tulevia

  • Katseltiin yhdistyksen budjettia sekä toteumaa

  • Hyväksyttiin uusia jäseniä

1.2. AS-alumnien vaalikokous 17.11.

Automaatio- ja systeemitekniikan alumnit ry:n sääntömääräinen vaalikokous pidetään 17. marraskuuta. Kokouksesta lähetetään erikseen kokouskutsu lähempänä tapahtumaa tarkempien yksityiskohtien kera.

1.3. Alumnien ja Assemblin Dipoliexcursio pidettiin 27.9.

Dipolin pari vuotta kestänyt remontti saatiin viimein päätökseensä elo- syyskuun vaihteessa. Tällöin Assemblin edustajat pyysivät alumnihallitusta järjestämään excursion Dipoliin, sillä Assemblin vastasi Dipolin remontin taloteknisistä ratkaisuista. Alumniyhdistyksen ja Assemblin Oy:n yhteinen Dipoliexcursio järjestettiin keskiviikkona 27.9. Alma Materissa (vanha Keltsu) ja paikalla oli n. 15 osallistujaa. Alma Materin varaus hoidettiin Aalto Alumnien kautta.

Tapahtumassa Assemblin esitteli yritystään sekä toimintaansa, jonka lisäksi esiteltiin käytännön esimerkin kautta varaston talotekniikkahallintaa. Esittelyjen ja jutustelun jälkeen siirryttiin Dipolikierrokselle, jossa Assemblin edustajien johdolla käytiin Dipolin kellareissa tutustumassa Dipolin ilmanvaihtojärjestelmiin. Tämän vierailun jälkeen Polyteekkarimuseon edustaja ja AS-killan jäsen Roope Pääkkönen toimi yleisenä oppaanamme, ja kiertelytti joukkomme uudistetussa Dipolissa.

2. Alumnitapahtumat

2.1. Uraa uurtamAS -seminaari keskiviikkona 11.10.

Mitä aASista tulee isona? Onko diplomityön jälkeen elämää? Miten tapahtui tätä kaikkea ennen?

Tervetuloa Uraa uurtamAS-seminaariin!

Automaatio- ja systeemitekniikan killan sekä Automaatio- ja systeemitekniikan alumnit ry:n yhteistyönä järjestettävä rento seminaaritapahtuma kertoo nykyopiskelijoille, että mihin vanhan killistit lopulta päätyivät. Tässä seminaarissa focus on henkilössä itsessään ja mikä on puhujan henkilökohtainen urapolku mutkineen ja saavutuksineen. Jokainen tarina on uniikki ja jokainen matkan varrella tullut oppi jaettavissa nykyopiskelijoille.

Tuleeko kaikista IT-konsultteja, vai voiko oman uran kehityksessä tapahtua jotakin mullistavaa? Alkaako urakehitys jo opintojen aikana, vai vasta kun diplomityö on taputeltu? Kannattiko tehdä töitä opintojen aikana? Mistä kursseista on ollut eniten hyötyä? Näihin kaikkiin kysymyksiin tulee vastaus Rantasaunalla keskiviikkona 11. lokakuuta kello 18 alkaen! Paikalla on myös tarjoiluja, ja esitysten jälkeen sauna on lämpimänä - eli pyyhe mukaan!

Puhujalista:

Juho Pentikäinen, GoFore

Sami Salonen, Eniram

Timo Perkola

Oskari Pétas

Tapahtuma on suunnattu pääasiallisesti AS:n (AUT+IT) opiskelijoille 3. vuosikurssista ylöspäin, mutta on toki kaikille avoin. Täten myös phuksit ja valmistuneet alumnit ovat lämpimästi tervetulleita!

Tapahtuman fasiliteetit ja onnistumisen mahdollistaa Gofore sekä Eniram!

MMMM:

MITÄ: Uraa uurtamAS -seminaari!

MISSÄ: Rantasauna, Vastaranta 1 02150 Espoo

MILLOIN: Keskiviikkona 11. lokakuuta kello 18 alkaen

MIKSI: Vanhojen valmistuneiden uratarinoita nykyopiskelijoille, sekä rento illanvietto

Facebook: https://www.facebook.com/events/120947395272241/

PS. Alumniyhdistyksen lokakuun kuukausikaljat on yhdistetty tähän tapahtumaan. Eli lokakuussa ei erikseen järjestetä kuukausikaljoja.

2.2. Alumni Student Weekend 28.10.

Tervetuloa perinteiseen Alumni&StudentWeekend 2017 -seminaariin Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoululle 28.10. kello 9.15 alkaen, TUAS-talolle, Maarintie 8, Otaniemi.

Seminaari alkaa yhteisellä osuudella, jonka aloittaa Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä. Kuulemme myös kaksi key note -puheenvuoroa: ”Minunkin kunnastani Smart City? Käytännön kokemuksia ja uusia kehityssuuntia kuntien digitalisaatiossa” ja ”Yhteisellä tiellä kohti vihreää sähköjärjestelmää”, puhujina Kuntien Tiera Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Halttunen ja Fingridin sähkömarkkinajohtaja Asta Sihvonen-Punkka.

Lyhyen tauon jälkeen seuraa kolme rinnakkaista luentosarjaa. Luentosarjat kertovat seuraavista aiheista: Tekoäly terveysteknologiassa, Tulevaisuuden liikenne ja Smart Energy. Jokaiselle luentosarjalle on aikataulutettu on lounastauko, jonka aikana on mahdollista koeajaa sähköautoja.

Luentojen jälkeen on yhteinen verkostoitumistilaisuus, jossa seminaarin osallistujat voivat keskustella keskenään nauttien pientä suuhunpantavaa ja virvoketta. Osa esityksistä on englanniksi. Seminaari on maksuton (ei sisällä lounasta), mutta vaatii ilmoittautumisen!

MITÄ: Alumni&Student Weekend Sähkötekniikan korkeakoululla

MISSÄ:  TUAS-talolla Otaniemessä (Otaniementie 17, 02150 Espoo)

MILLOIN: 28.10.2017 klo 10 – 15 (kahvitarjoilu klo 9.15 alkaen)

Facebook: https://www.facebook.com/events/128960597749149

2.3. Alumni Student Weekend - JATKOT

Seminaarin älkeen AS-alumnit, AS-kilta, BioDI ja Inkubio järjestävät yhteiset jatkot Alumni&Student Weekendille Aallon Design Factoryllä.

Ohjelmassa viiniä, vohveleita ja verkostoitumista.

Tarjolla vohvelirautoja ja tilaisuus visioida oma vohveli, lautapelejä laidasta laitaan, juomatarjoilua sekä vapaamuotoista keskustelua.

Siirrytään jatkoille klo 16:00 alkaen, kun päätapahtuma päättyy.

Tarjoilujen mitoittamiseksi ilmoittauduthan tämän eventin lisäksi ilmolomakkeella: https://goo.gl/forms/Qot4Y0vrCmLs5Q213

Tervetuloa Stagelle!

Facebook: https://www.facebook.com/events/117416005623358/3. Muut tapahtumat

3.1. Dipolin itsenäisyyspäivän vastaanotto 6.12.

Satavuotiaan Suomen kunniaksi, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) sekä Aalto-yliopiston alumnit kutsuvat nykyiset ja jo valmistuneet aaltolaiset juhlistamaan itsenäisyyspäivää juhlavin menoin Dipoliin. Tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. 6.12.

Dipoli herää ennennäkemättömään kukoistukseen, kun hehkeät aaltolaiset ja hemaisevat alumnit saapuvat yhteen viettämään unohtumatonta iltaa ruoan ja viihteen äärelle. Illan aikana nautitaan juhlapöydän aisteja hivelevistä antimista samalla kun lavalle nousee toinen toistaan häikäisevämpiä artisteja. Luvassa on taatusti kaikille ikimuistoinen ilta, josta riittää tarinoita seuraavalle sadalle vuodelle.

Illalliskortin hinta on opiskelijoille 65 euroa ja alumneille 100 euroa. Kutsuvierasilmoittautuminen alkaa maanantaina 28.8. klo 16, varsinainen lipunmyynti aukeaa maanantaina 11.9. osoitteessa bailataan.fi. Pukukoodina juhlassa on juhlapuku akateemisin kunniamerkein.

P.S. Tapahtumassa ei ole istumajärjestystä. Kyseessä ei siis ole varsinainen vuosijuhien tapainen pöytäjuhla, vaikka istumaan toki pääseekin, vaan paras verrokki tässä(kin) tilanteessa on presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto.

MITÄ: Dipolin itsenäisyyspäivän vastaanotto

MISSÄ: Dipolissa (Otakaari 24, 02150 Espoo)

MILLOIN: 6. joulukuuta kello 17 alkaen

MIKSI: Suomi täyttää 100 vuotta

Lisätietoja: https://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/

FB: https://www.facebook.com/events/178397319370814/

3.2. Teknologia 17 -messut 10.10. - SAS:n koulutusinfo

Tiistaina 10. lokakuuta Messukeskuksessa järjestetään Teknologia 17-tapahtuma, jossa esiintyy myös Suomen automaatioseura kahden koulutustapahtumansa muodossa.

Tilaisuudet on suunnattu automaation jo valinneille uusille opiskelijoille. Tarkoitus on esittää tulevaisuuttaan miettiville alan opiskelijoille mitä automaatio on, mitä automaatioinsinööri tekee työkseen, minkälaisia urapolkuja automaation eri tehtävissä työskentelevät ovat kulkeneet, mitä yrityksiä ja aloja nykypäivien automaatio kattaa.

Molemmat sessiot koostuvat pitchauksesta, sekä paneelista keskustelijoiden kesken jotka edustavat eri yrityksiä sekä yliopistoja. Tarkoitus on antaa esimerkinomainen kuva yrityksistä ja työtehtävistä, joihin opiskelijat saattavat päätyä. Tapahtumasta löytyy lisätietoja osoitteesta http://teknologia.messukeskus.com/messuilla/ohjelma/# ja hakemalla “Automaatioalan koulutusinfo”.

MITÄ: Teknologia 17 -messut sekä Suomen Automaatioseuran 2 koulutusinfoa

MISSÄ: Messukeskus (Messuaukio 1, 00520 Helsinki), Teknologia 17- messut, Innovaatiolava

MILLOIN: Tiistaina 10. lokakuuta, klo 10-11 ja 13-14 (molemmat Innovaatiolavalla)

MIKSI: Tärkeää tietoa alan opiskelijoille automaation tulevaisuuden mahdollisuuksista

http://teknologia.messukeskus.com/

https://www.facebook.com/events/1120212924768498/