Kuukausitiedote 8/2017

Automaatio- ja systeemitekniikan alumnien kuukausitiedote 8/2017

09.08.2017


Kesä lähestyy loppuaan, syksy alkaa, mukava arki on taas läsnä. Alumnit ovat myös kaivautuneet esille mukavista kesälomakoloistaan ja lähtevät syksyä kohden täynnä energiaa ja uusia ideoita. Tätä onkin luvassa runsaasti, sillä tiedossa onkin suuri tapahtumatäytteinen tiedote joka kannattaa lukea ajatuksella! Luvassa on niin GT-seminaaria, golfia sekä täysin uusi uratapahtuma opiskelijoiden kanssa!

1. Tiedoksi

1.1. Hallituksen loppukesän terveiset

2. Alumnitapahtumat

2.1. Giniä ja Tietoturvaa -seminaari 31.8.

2.2. Alumniporukalla Löfkulla Golfiin - vaikuta päivämäärään 14.8. mennessä

2.3. Uratapahtuma: Alumnit x Kilta - 11.10.

2.4. Elokuun kuukausikaljat 14.8. Sherlock Pubissa

------

1. Tiedoksi

1.1. Hallituksen loppukesän terveiset

Hallitus on palanut lomilta, mutta ei ole kokoustanut virallisesti keskenään. Syksyn tapahtumia on sen sijaan edistetty runsaasti omalla ajalla, josta lisää tässä tiedotteessa.

2. Alumnitapahtumat

2.1. Giniä ja Tietoturvaa -seminaari 31.8.

Tervetuloa kuuntelemaan kiinnostavia esityksiä automaation tietoturvasta Helsinki Distilling Companyn Ginin voitelemana!

Tilaisuudessa kuulemme teknisiä esityksiä Automaation tietoturvasta ja sen tasosta yrityksissä. Alustavasti tarjolla on tietoa F-Securen Sense ja Prosysin tietoturvaratkaisuista, Swecon kohtaamista turvallisuushaasteista, sekä monesta muusta kiinnostavasta automaatioalan yrityksestä (lista päivittyy vielä).

Tilaisuudessa saamme maistaa Helsinki Distilling Companyn Ginejä ja sen lomassa kuulemme tarinan tislaamosta ja Ginin valmistuksesta. Makua voi myös halutessaan korostaa oikein valitulla Tonic-vedellä.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Suomen Automaatioseuran Turvallisuusjaoston kanssa Swecolla Ilmalassa (Ilmalanportti 2, Helsinki) torstaina 31.8. klo 18 alkaen.

Mukaan mahtuu n. 30 nopeiten ilmoittautunutta, joten olethan nopea ja varaat oman paikkasi ajoissa. Ilmoittauduthan tilaisuuteen alla olevan linkin kautta viimeistään sunnuntaina 27.8., niin tiedämme varata oikean määrän ruokaa ja juomaa!

Ilmoittautuminen: https://goo.gl/forms/3jElVIPDTLKfmyxK2

Tervetuloa mukaan!

MITÄ: Giniä ja Tietoturvaa -seminaari

MISSÄ: Ilmalanportti 2, Helsinki (Sweco Finland)

MILLOIN: Torstaina 31. elokuuta kello 18 alkaen

MIKSI: Tiukkaa automaation tietoturvaa, sekä giniä!

FB: https://www.facebook.com/events/829452913880257/

2.2. Alumniporukalla Löfkulla Golfiin - vaikuta päivämäärään 14.8. mennessä

Tämä tapahtuma sopii niin aloittelijoille kuin golffareille! Mennään yhdessä kokeilemaan golfia Löfkulla Golfiin Espoon Ikean suunnalle. Ryhmät jaetaan niin, että niissä on tasaisesti aloittelijoita ja golffareita.

Hintaa 9 reiän kierrokselle tulee 20e sekä mahdollinen mailavuokra 8e. Tarkempi hinnasto löytyy täältä: http://www.lofkullagolf.fi/pelaaminen/hinnasto/

Jotta päivämäärä sopisi mahdollisimman monelle, käy vaikuttamassa siihen dudlessa https://dudle.inf.tu-dresden.de/alumnigolf2/ sunnuntaihin 13.8. mennessä. Huomioithan dudlatessasi, että ma 14.8. on kuukausikaljat ja to 31.8. järjestetään G(iniä ja )T(ietoturvaa)-seminaari.

Lopullisesta päivämäärästä tiedotetaan erikseen.

MITÄ: Alumnigolfia

MISSÄ: Löfkulla Golf, Lehtimäentie 2, 02770 Espoo

MILLOIN: Vaikuta päivämäärään 14.8. mennessä! Dudle: https://dudle.inf.tu-dresden.de/alumnigolf2/

MIKSI: Koska golf on huikea laji!

FB: https://www.facebook.com/events/253315525176918

2.3. Uratapahtuma: Alumnit x Kilta - 11.10.

AS-alumnit ja AS-kilta järjestävät tänä syksynä täysin uuden uratapahtuman, jonka nimeäkään ei ole vielä lopullisesti päätetty. Tapahtuman konseptina on kertoa nuorelle polvelle omia tarinoita omasta urakehityksestään motivoiden opiskelijoita sekä tuoden vanhempaa sekä nuorempaa sukupolvea lähemmäksi toisiaan. Tapahtuma järjestetään Otaniemessä keskiviikkona 11. lokakuuta iltapäivästä alkaen.

Tapahtuma pähkinänkuoressa:

  • Vanhat kiltalaiset/alumnit kertovat OMIA uratarinoitaan

    • Miten päädyin nykyiseen työhöni, mitä opin matkallani, mistä opeista on ollut hyötyä, jne.

  • Tiiviitä paketteja kiinnostavista urapoluista rennosti kerrottuna

  • Kohdistettu nykyisille opiskelijoille, erityisesti 3.vk ylöspäin.

    • Tervetulleita myös muutkin, niin nuoremmat opiskelijat kuin alumnit

  • Kesto 2-3 tuntia sisältäen muutamat esitykset (pituus riippuu esiintyjien määrästä)

  • Tämän jälkeen jatkot (saunamahdollisuus), missä opiskelijat ja alumnit voivat jutella  keskenään

  • Keskiviikkona 11. lokakuuta kello 17 tai 18 alkaen Otaniemessä

Nyt SINÄ voit vaikuttaa tapahtuman sisältöön!

Haluatko tulla kertomaan oman uratarinasi opiskelijoille? Haluatko olla yhteyshenkilönä edustamasti yrityksen, sekä alumnien ja opiskelijoiden välillä? Haluaako yrityksesi tukea tapahtumaa sponsoroinnin muodossa? Etsimme tällä hetkellä puhujia tapahtumaan, ja mikäli koet että olisit sanavalmis kertomaan tarinasi, ota yhteyttä saman tien!

Voit ottaa yhteyttä AS-alumnien hallitukseen tai alumnien Uratoimikuntaan joko hallituksen sähköpostilla tai oheisella lomakkeella: https://goo.gl/forms/ScG9uiX2D5pfwj5F2 . Voit myös henkilökohtaisesti kysellä asiasta esimerkiksi hallituksen tai uratoimikunnan jäseneltä (katso http://as-alumnit.fi/about/yhteystiedot/ ) tapahtumasta.

Yhteydenotto ei vielä sido mihinkään, eikä myöskään takaa puhujapaikkaa. Ottamalla yhteyttä keskustelemme yksityiskohdista myöhemmin henkilökohtaisesti. Mikäli puhujahalukkaita on runsaasti, menettelemme parhaalla katsomallamme tavalla.

Tapahtuman sisällön varmistuttua siitä tiedotetaan vielä erikseen.

MITÄ: Aluminen ja killan yhteinen uratapahtuma (nimi X)

MISSÄ: Otaniemessä paikka X

MILLOIN: 11. lokakuuta

MIKSI: Yhteydenotto: https://goo.gl/forms/ScG9uiX2D5pfwj5F2

2.4. Elokuun kuukausikaljat 14.8. Sherlock Pubissa

Kuukausikaljat ovat taas täällä! Siirrytään vanhalla tutulla konseptilla alumnien kanssa afterwork-hengessä nauttimaan virvokkeita rankan viikonlopun jälkeen. Sijaintina tässä kuussa Tapiolan Sherlock Pub (Pohjantie 3) kello 18 alkaen. Päivämäärä maanantai 14. elokuuta.

Tervetuloa!

FB: https://www.facebook.com/events/1840612676252045/