Kuukausitiedote 9/2017

Automaatio- ja systeemitekniikan alumnien kuukausitiedote 9/2017

07.09.2017

Syksyn edetessä on hyvä istua rauhassa kotona mahdollisen takkatulen ääressä rauhoittuen hektisessä arjessa. Kuitenkin välillä on hyvä muistaa käydä myös ulkona, ja tähän lääkkeeseen alumneilla on ratkaisu: nimittäin syyskuun kuukausitiedote on (taas) täynnä tapahtumia tälle syksylle!

Alumniyhdistys toivottaa lämpöä pimeneviin syysiltoihin!

1. Tiedoksi

1.1. Hallituksen kokouksen tiivistelmä

1.2. GT-seminaari pidettiin 31.8.

2. Alumnitapahtumat

2.1. Uraa uurtamAS -seminaari keskiviikkona 11.10.

2.2. Syyskuun kuukausikaljat Oluthuone Lehdossa 15.9.

2.3. Alumni Student Weekend 28.10.

3. Muut tapahtumat

3.1. Dipolin itsenäisyyspäivän vastaanotto 6.12.

3.2. Teknologia 17 -messut 10.10. - SAS:n koulutustapahtumat

------

1. Tiedoksi

1.1. Hallituksen kokouksen tiivistelmä

Kokous 7/2017, 28.08.2017

  • Viimeisteltiin GT-seminaarin käytännön järjestelyjä

  • Keskusteltiin syksyn tapahtumien vastuualueista sekä päivämääristä

  • Hyväksyttiin uusia jäseniä

1.2. GT-seminaari pidettiin 31.8.

GT-seminaari pidettiin yhdessä Suomen Automaatioseuran Turvallisuusjaoston kanssa Sweco Finlandin tiloissa Ilmalassa, Helsingissä torstaina 31.8. klo 18-22. Kuulimme tilaisuudessa teknisiä esityksiä Automaation tietoturvasta niin kotona kuin teollisuudessakin. Esityksen pitivät Swecon Pasi Haravuori, Nixun Robert Valkama, F-Securen Gabor Gunyho, Netcontrolin Kim Malmberg, Prosys OPC:n Jouni Aro ja Fennovoiman Janne Peltonen. Lisäksi maistelimme Helsinki Distilling Companyn Ginejä ja sen lomassa kuulimme Marietta Kuivasen kertoman tarinan tislaamosta ja Ginin valmistuksesta. Lopuksi kruunasimme tilaisuuden maistelemalla täydellistä Helsinki Gin&Tonicia.

Automaatio- ja systeemitekniikan alumnit kiittävät yhteistyössä mukana olleita yrityksiä. Seminaarin tilat tarjosi Sweco Finland ja tarjoilut mahdollisti yhdessä F-Secure, Fennovoima, Netcontrol, Nixu, ja Prosys OPC. Kiitos heille kaikille!

2. Alumnitapahtumat

2.1. Uraa uurtamAS -seminaari keskiviikkona 11.10.

Lämpimästi tervetuloa AS-alumnien ja Automaatio- ja systeemitekniikan killan järjestämälle Uraa uurtamAS- seminaariin keskiviikkona 11. lokakuuta kello 18 alkaen Otaniemen Rantasaunalle!

Tämä pääosin opiskelijoille (3.vk ja ylöspäin) suunnattuun tapahtumaan on lämpimästi myös alumnit tervetulleita.

Tapahtumassa vanhat AS:ltä valmistuneet opiskelijat kertovat nuorelle sukupolvelle omia uratarinoitansa, ja millaisia reittejä pitkin päätyi siihen asemaan missä on nyt. Tapahtuman tarkoituksena on saada sellaisten henkilöiden ääni kuuluviin automaatio- ja systeemitekniikan killassa, jotka ovat olleet muinoin samassa tilanteessa sekä viimein valmistuneen kyseiseltä alalta. Täten esityksissä korostetaan, että mitä oppi vuosien aikana, mihin päätyi valmistumisen jälkeen ja erityisesti miksi on nykyisessä työpaikassa. Jokaisen henkilön tarina on täysin uniikki! Tapahtuman (kesto n. 2-3h) jälkeen saunomismahdollisuus.

Lista esiintyjistä päivitetään syyskuun aikana, kun nämä lyödään lukkoon.

MITÄ: Uraa uurtamAS- seminaari

MISSÄ: Otaniemi, Rantasauna (Vastaranta 1, 02150 Espoo)

MILLOIN: Keskiviikkona 11. lokakuuta kello 18 alkaen

MIKSI: Valmistuneiden uratarinoita nuorelle sukupolvelle, sekä nuorten ja vanhojen kohtaamisia

Facebook-tapahtuma julkaistaan syyskuun aikana. Muista seurata alumniyhdistyksen Facebook-sivustoa että et missaa tätä! https://www.facebook.com/asalumnit/

2.2. Syyskuun kuukausikaljat Oluthuone Lehdossa 15.9.

Syyskuun kuukausikaljat suuntaavat Helsingin kupeeseen Oluthuone Lehtoon perjantaina 15.9. kello 18 alkaen. You know the drill.

MITÄ: KK-kaljat

MISSÄ: Oluthuone Lehto (Annankatu 3 00120 Helsinki)

MILLOIN: Perjantaina 15.9. kello 18 alkaen

MIKSI: Kuukausikaljat!

2.3. Alumni Student Weekend 28.10.

Sähkötekniikan korkeakoulu, alumnijärjestöt ja killat järjestävät yhdessä Alumni&Student Weekend -seminaarin lauantaina 28.10. klo 9:30-16:30 TuAs-talolla. Seminaari kestää koko lauantaipäivän, jonka jälkeen AS-alumnit, AS-kilta, Inkubio ja BioDI järjestävät yhteisjatkot Design Factoryllä.

Aalto-yliopiston Rehtori Ilkka Niemelä avaa seminaarin klo 10, jonka jälkeen Sähkötekniikan korkeakoulun Dekaani Jyri Hämäläinen esittelee vuoden alumnin, joka myös pitää lyhyen puheen. Sen jälkeen seminaarissa on vuorossa avauspuheet, jotka pitävät Toimitusjohtaja Jyrki Halttunen, Kuntien Tiera Oy:stä aiheenaan kuntien ja maakuntien soten digitalisaatio, sekä Sähkömarkkinajohtaja Asta Sihvonen-Punkka, Fingrid Oy:stä, aiheenaan yhteinen tie kohti vihreää sähköjärjestelmää. Seminaarin yhteydessä on myös mahdollisuus koeajaa suurinta osaa Suomessa myytävistä sähköautoista.

Avauspuheenvuorojen jälkeen tilaisuus jakautuu kolmeen rinnakkaiseen sessioon: Keinoäly terveysteknologiassa, Tulevaisuuden liikenne ja Smart Energy. Tekoäly terveysteknologiassa sessiossa esitellään erilaisia tapoja hyödyntää tekoälyä terveydenhuollossa ja terveysteknologian sovelluksissa. Puhujat kertovat siitä, miten konenäkö auttaa mikroskooppikuvien analyysissa ja kuinka tekoälyn avulla voidaan tarjota henkilökohtaisempaa terveydenhuoltoa. Mukana muun muassa Nokian Leo Kärkkäinen, Netmedin Petri Avikainen ja Fimmicin Tuomas Ropponen.

Tulevaisuuden liikenne -sessiossa tutustutaan moniin erilaisiin näkemyksiin tulevaisuuden liikkumisesta. Tule kuulemaan, missä roolissa sähköautot ovat tulevaisuudessa ja liikkuvatko ne autonomisesti. Toisaalta, voisiko koko liikkumisen järjestää yhtenä palveluna, jossa erilaiset kulkuvälineet vievät sinut paikasta toiseen. Mukana muun muassa Avanto Venturesin Ilkka Väkiparta, Sensible 4:n Harri Santamala ja MaaS Globalin Sampo Hietanen. Kolmannessa sessiossa, Smart Energyssä kuulemme älykkäistä sähköverkoista, aurinkoenergiasta sekä energian varastoinnista. Lisätietoa tapahtumasta seuraa tuota pikaa tapahtuman verkkosivuilla: https://asw.fi/

Tervetuloa mukaan!

3. Muut tapahtumat

3.1. Dipolin itsenäisyyspäivän vastaanotto 6.12.

Satavuotiaan Suomen kunniaksi, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta (AYY) sekä Aalto-yliopiston alumnit kutsuvat nykyiset ja jo valmistuneet aaltolaiset juhlistamaan itsenäisyyspäivää juhlavin menoin Dipoliin. Tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. 6.12.

Dipoli herää ennennäkemättömään kukoistukseen, kun hehkeät aaltolaiset ja hemaisevat alumnit saapuvat yhteen viettämään unohtumatonta iltaa ruoan ja viihteen äärelle. Illan aikana nautitaan juhlapöydän aisteja hivelevistä antimista samalla kun lavalle nousee toinen toistaan häikäisevämpiä artisteja. Luvassa on taatusti kaikille ikimuistoinen ilta, josta riittää tarinoita seuraavalle sadalle vuodelle.

Illalliskortin hinta on opiskelijoille 65 euroa ja alumneille 100 euroa. Kutsuvierasilmoittautuminen alkaa maanantaina 28.8. klo 16, varsinainen lipunmyynti aukeaa maanantaina 11.9. osoitteessa bailataan.fi. Pukukoodina juhlassa on juhlapuku akateemisin kunniamerkein.

P.S. Tapahtumassa ei ole istumajärjestystä. Kyseessä ei siis ole varsinainen vuosijuhien tapainen pöytäjuhla, vaikka istumaan toki pääseekin, vaan paras verrokki tässä(kin) tilanteessa on presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto.

MITÄ: Dipolin itsenäisyyspäivän vastaanotto

MISSÄ: Dipolissa (Otakaari 24, 02150 Espoo)

MILLOIN: 6. joulukuuta kello 17 alkaen

MIKSI: Suomi täyttää 100 vuotta

Lisätietoja: https://itsenaisyyspaiva.ayy.fi/

FB: https://www.facebook.com/events/178397319370814/

3.2. Teknologia 17 -messut 10.10. - SAS:n koulutusinfo

Tiistaina 10. lokakuuta Messukeskuksessa järjestetään Teknologia 17-tapahtuma, jossa esiintyy myös Suomen automaatioseura kahden koulutustapahtumansa muodossa.

Tilaisuudet on suunnattu automaation jo valinneille uusille opiskelijoille. Tarkoitus on esittää tulevaisuuttaan miettiville alan opiskelijoille mitä automaatio on, mitä automaatioinsinööri tekee työkseen, minkälaisia urapolkuja automaation eri tehtävissä työskentelevät ovat kulkeneet, mitä yrityksiä ja aloja nykypäivien automaatio kattaa.

Molemmat sessiot koostuvat pitchauksesta, sekä paneelista keskustelijoiden kesken jotka edustavat eri yrityksiä sekä yliopistoja. Tarkoitus on antaa esimerkinomainen kuva yrityksistä ja työtehtävistä, joihin opiskelijat saattavat päätyä. Tapahtumasta löytyy lisätietoja osoitteesta http://teknologia.messukeskus.com/messuilla/ohjelma/# ja hakemalla “Automaatioalan koulutusinfo”.

MITÄ: Teknologia 17- messut sekä Suomen Automaatioseuran 2 koulutusinfoa

MISSÄ: Messukeskus (Messuaukio 1, 00520 Helsinki), Teknologia 17- messut, Innovaatiolava

MILLOIN: Tiistaina 10. lokakuuta, klo 10-11 ja 13-14 (molemmat Innovaatiolavalla)

MIKSI: Tärkeää tietoa alan opiksleijoille automaation tulevaisuuden mahdollisuuksista

http://teknologia.messukeskus.com/

https://www.facebook.com/events/1120212924768498/